Voorbeelden Van Motion Graphics

Waarschijnlijk heb je wel eens van motion design gehoord. Bij motion design draait het natuurlijk om het vormgeven van bepaalde bewegende beelden voor organisaties of bedrijven. Motion graphics is een speciale vorm van animatie met tekst als belangrijk onderdeel.

motion designIn wezen is het geanimeerd grafisch ontwerp. Motion graphics zijn een manier om te communiceren met de kijker. Deze bijzondere animaties voegen diepte toe aan het verhaal. Samen met muziek en andere toevoegingen kunnen ze ons een boodschap geven.

Ze worden onder andere gebruikt om advertenties te maken, intro’s voor series en films en alle andere mogelijke video’s die ons iets willen vertellen. Veel van onze sjablonen gebruiken motion graphics om een bepaalde boodschap over te brengen. Dit maakt het dan ook gelijk zo’n bijzondere tak van de vormgeving. Meer lees je op TheMotion3 voor alles over motion design.

Goed voorbeeld – HBO’s True Detective

De intro voor HBO’s True Detctive is een goed voorbeeld van goed bedachte motion graphic. Het gaat hier namelijk om bewegend beeld in combinatie met een speciaal soort typografie. De sombere landschappen weerspiegelen het innerlijke leven van de personages en illustreren het verhaal.

Hierdoor zorgen de motion graphics echt voor de overdracht van een bepaalde boodschap op de kijker. In een interview in The Art of the Title beschreef creatief directeur Patrick Clair hoe belangrijk het verhaal was voor het ontwerpproces. In dit onderwerp stelde hij dat het gebruik van motion graphics een van de meest fundamentele onderdelen is geweest voor de serie.