rijles

Snel slagen voor je rijbewijs

Ben je of ken je iemand die minstens 16.5 jaar oud is en klaar is om zijn of haar rijbewijs te halen? Dan is het tijd om een geschikte rijschool te vinden. Een goede rijschool zal je de juiste kneepjes van het vak leren om je zo snel mogelijk te laten slagen voor je rijexamen.

Niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer

rijlesMet een rijbewijs op zak ben je nooit meer afhankelijk van het OV en geniet je veel meer vrijheid in de manier waarop je dagelijks reist. Hoe sneller je je rijbewijs hebt, hoe minder je wordt beperkt in je keuzes. Natuurlijk is er ook een rijles voor vrouwen beschikbaar. Sommige vrouwen vinden het prettig om van een vrouwelijke instructeur les te krijgen.

Het kiezen van de juiste rijschool is wel een belangrijk onderdeel van het beginnen met lessen. De ene rijschool krijgt betere beoordelingen dan de ander. Daarnaast zijn er ook grote verschillen in prijs te zien, zeker in een grote stad als Utrecht. Door de grote concurrentie zullen veel rijscholen met prijzen stunten en zal het gemiddelde niveau hoog moeten zijn om langdurig klanten te blijven trekken. Er zijn daarnaast ook verschillen tussen de pakketten die rijscholen aanbieden en de tijden en gebieden waar ze in rijden. Door de grote hoeveelheid aan opties kun je dus gerust zelf kijken welke rijschool het beste bij jou past.

Wat is het slagingspercentage van de rijschool?

Als laatste is het een belangrijk onderdeel om te kijken naar het slagingspercentage van een rijschool en van een individuele instructeur. Dit cijfer zegt iets over de kwaliteit van de rijschool op zich en van de individuele instructeur. Je kunt er ook altijd voor kiezen om een tussentijdse toets in te lassen. Als er een groot aantal instructeurs actief is bij een rijschool in Utrecht, dan kan per instructeur het slagingspercentage nogal eens verschillen. Een goed onderzoek kan uiteindelijk een hoop tijd, geld en moeite in het volledige traject van het halen van je rijbewijs schelen.